Az Albert Schweitzer Chor mutatja magát

Az Albert-Schweitzer-Chor egy vegyes kar – nem csak ami a nemet, de ami a vallást és a nemzetet is illeti. Ami összeköt bennünket, az az éneklés iránti szeretet. Szeretettel fogadunk bárkit, aki megosztja velünk ezt a szeretetet.

Karvezetőnk Matthias Krampe az egyházi zene jólismert szakembere, tehát a hangsúly ezen a területen van, a reneszánsztól egészen a máig. Bach, Leechner, Rauch, Schütz, Schein, Telemann, Purcell, Dowland ill. Franck – de Mozart, Mendelssohn-Bartholdy és Brahms is – ugyanúgy a repertoárunkhoz tartoznak, mint modern zeneszerzők, pl. Büchtger, Honegger, Jennefeldt, Nordal, Nystedt, Rutter, Copland, Sløgedal vagy Myškinis. Koncertjeinket néha kiséret nélkül tartjuk, máskor viszont szólóénekesekkel és egy zenekarral zenélünk együtt.  

Évente kétszer tartunk nagy koncertet, közben kisebb fellépéseink is vannak, például istentiszteletek keretén belül.

(Szinte) minden hétfőn, 19.30-tól 21.30-ig próbálunk a belvárosi református templom gyülekezeti termében (Dorotheergasse 16, 1010 Wien).

Ezen kívül évente kétszer elutazunk egy egész hétvégére próbálni, utóbbi időben főleg az altenburgi kolostorba vagy a feistritzi várba.

Ha szívesen énekelnél velünk, nyugodtan gyere el valamelyik hétfőn a próbára, hogy eldönthesd, mi vagyunk-e számodra a megfelelő kórus.

u.i.: A legfrisebb híreket (sajnos cask német nyelven) a ‘Neuigkeiten’ menüpont alatt találhatod.

Hogyan jutsz el a próbatermünkbe: Ha a Dorotheergasséban a sárga templom előtt állsz (vigyázat, rögtön mellette van egy fehér, az evangélikus templom is), balra látsz egy nagy zöld kaput. Ezen lépj be és menj át az udvaron. A végén, a bal oldalon található a próbatermünk.